potkrovlje.hr_ pastelni_tonovi_001
Inspiracija

Pastelni tonovi u vašem domu

Romantični i prozračni nježni tonovi idealni su za prostore u kojima često boravimo. Oni osvježavaju  ambijent, daju mu posebnu notu, čine boravak u prostoru još ugodnijim – idealan su odabir za dnevni boravak. U potkrovlju, koje je još bolje osvijetljeno, posebno su dojmljivi.

Mnogi bježe od pastelnih boja smatrajući ih prenježnim i neprikladnim za prostore koji nisu dječja ili djevojačka soba gdje se očekuje romantični ton koji nose. Dojam se u tim sobama dodatno pojačava komadima namještaja i dekorativnim tkaninama slične ili jednake boje.

potkrovlje.hr_ pastelni_tonovi_002

Dnevni boravak neće biti feminiziran obojite li jedan ili više zidova u tirkiznu ili ružičastu boju. Kada je podloga u neutralnoj boji poput sive ili bijele, dobit ćete efektan balansirani dojam. U njemu neće biti previše niti dodati koji komad jarke boje. Živahnost prostora postignuta bojama prenijet će se i na raspoloženje stanara. Puno danje svjetlosti bit će dodatni bonus.

potkrovlje.hr_ pastelni_tonovi_003

Pastelna boja zidova u spavaćoj sobi kreira smirujuće okruženje prijeko potrebno u prostoru gdje se traži potpuno opuštanje i odmaranje kojim se organizam puni energijom za dan koji slijedi.

potkrovlje.hr_ pastelni_tonovi_004

Želite li prostoru u kojem volite boraviti, neovisno o kojoj je prostoriji riječ, dodati dašak elegancije i profinjenosti, izbor neka budu detalji, dekorativni ukrasi ili tek jedan komad namještaja. U manjem dnevnom boravku taj će jedan komad namještaja prostoriji dati širinu.   

potkrovlje.hr_ pastelni_tonovi_005

Elegantan minimalistički dojam dat će pastelne boje u kombinaciji s namještajem modernog dizajna. A pastelni tonovi u određenim kombinacijama mogu postati potpuno neutralni.

potkrovlje.hr_ pastelni_tonovi_006

U kuhinjama se boje sladoleda, kako neki vole nazivati ove tonove, skladno slažu s različitim dizajnom te u konačnici pružaju dojam topline kakvom i treba odisati prostor u kojem se ljudi druže i gdje se uvijek nešto kuha.

potkrovlje.hr_ pastelni_tonovi_007

Pastelne boje nisu rezervirane samo za mlade ili starije. One pašu duhu svih generacija. Kombinirajući različite tonove neke boje, uključujući nezasićenu pastelnu, mogu se postići efekti prikladni prostoru u kojem boravi muškarac. Tirkizna će uz dominantnu tamnoplavu izgledati potpuno drukčije nego kada joj pripadne glavna uloga u prostoru.

Ove se boje vrlo lijepo slažu s prirodnim materijalima poput drvenih greda i parketa. Svjetlije bambusovo drvo, javor ili hrast odlično pašu uz nježne boje, pa čak i tamnije trešnjino drvo u paru s bojom breskve.

potkrovlje.hr_ pastelni_tonovi_008

Share
No Comments

    Leave a Reply

    Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial