potkrovlje.hr_diy_duh_bozica_001
Inspiracija

Napravite sami – duh Božića u vašem potkrovlju

Blagdani samo što nisu stigli i pravo je vrijeme da unesete duh Božića u vaše potkrovlje. Okitite bor i stropne grede ako ih imate, rasporedite dekoracije i neka vaš prostor zablista. Dajte mašti na volju i napravite sami vlastite dekoracije koje će oduševiti vaše ukućane i goste, a vi ćete se odlično zabaviti.

potkrovlje.hr_diy_duh_bozica_002

Božićno drvce

Nemate li dovoljno mjesta za veliko drvce, zašto ne biste prihvatili skandinavsku jednostavnost i nabavili jednostavno malo drvce. Ili još bolje, zašto ga ne biste napravili sami. Potrebno vam je nekoliko debljih grana različite veličine i omiljeni ukrasi. Povežite grane od najdulje prema najkraćoj i objesite na zid ili neko drugo zgodno mjesto. Okitite ga omiljenim ukrasima i vaše božićno drvce je spremno.

potkrovlje.hr_diy_duh_bozica_003

Snijeg na prozorima

Svi se slažemo da nema Božića bez snijega, a kada ga nema napravite ga sami. Rubove prozora nasprejajte umjetnim snijegom ili na stakla zalijepite pahuljice koje ste izrezali iz papira. Nemate li sprej, prozore možete ukrasiti i vatom i stvoriti različite božićne prizore.

potkrovlje.hr_diy_duh_bozica_004

Ubacite grančice

Lijepa dekoracija bit će i borove grančice koje možete složiti u zanimljive aranžmane. Vijenac za stol ili vrata, zimski buket ili nešto treće odlično su rješenje za ukrašavanje potkrovlja. Ubacite i koju grančicu božikovine i češer i vaš ukras je spreman.

potkrovlje.hr_diy_duh_bozica_005

Neka zamiriši

Miris začina prvi nas asocira na blagdane. Napravite zanimljiv mirisni aranžman od različitih začina poput klinčića, cimeta, sušenih kriški limuna ili naranče, češera i slično i neka vaš dom zamiriši na Božić.

potkrovlje.hr_diy_duh_bozica_006

Ukrasne zdjele

Osim na drvcu, ukrasne kuglice jako lijepo izgledaju i složene u staklene zdjele. Nabavite dublju prozirnu zdjelu u koju složite kuglice slične nijanse, ali različite veličine i rasporedite na stolove, namještaj i slično. Možete dodati i lanac s lampicama koji će dati posebnu čar vašoj dekoraciji.

potkrovlje.hr_diy_duh_bozica_007

DIY ukrasi

Ako želite malo drugačije kuglice, napravite ih sami. Trebat će vam balon, špaga, ljepilo i malo šljokica u bojama. Napušite balon, omotajte ga špagom koju premažite ljepilom i uvaljate u šljokice (osobito lijepo će izgledati one presijavajuće). Kad se ljepilo osuši, probušite balon i vaša kuglica je spremna.

potkrovlje.hr_diy_duh_bozica_010

Iskoristite stare čarape

Imate li viška čarapa, od njih napravite snjegoviće. Napunite ih dvjema kuglicama različite veličine ili vatom, između povežite trakom koja će odvojiti glavu od tijela, a na vrhu napravite čvor i nataknite šešir. Nalijepite mu oči, nos i usta i snjegović je gotov a duh Božića stigao u vaše potkrovlje.

potkrovlje.hr_diy_duh_bozica_011

Share
No Comments

    Leave a Reply

    Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial