potkrovlje.hr_wienerberger_porotherm_001
Savjeti

Energy+ za zaštitu – Opeka koja nudi baš sve

Energetska učinkovitost, toplinska i zvučna izolacija, ušteda materijala pri gradnji samo su neke od osobina Porotherm Profi i IZO Profi linije. Uz ovu opeku, izgradit ćete vrhunski dom dugotrajne kvalitete i udobnosti stanovanja.

Energetski učinkovit i dobro izoliran prostor najčešća je misao vodilja pri izgradnji stambenog ili poslovnog prostora. To je osobito važno kada je riječ o potkrovlju. No dobra izolacija često zahtijeva i velika ulaganja, kao i dosta utrošenog materijala koji može smanjiti površinu iskoristivog prostora. Porotherm Energy+ linija opeke idealno je rješenje. Osim što nudi značajnu uštedu energije, zbog jednostavne i precizne ugradnje također omogućuje bržu gradnju. Naime, kao vezivo se koristi Dryfix.Extra ljepilo koje pruža ravniju površinu vanjskog zida čime je automatski potrebno manje materijala za fasadu.

potkrovlje.hr_wienerberger_porotherm_002-2

Energy+ opeka namijenjena je gradnji energetski efikasnih objekata kao što su pasivne, niskoenergetske i gotovo nul energetske kuće. Također, idealna će biti i za gradnju višekatnih objekata što je rezultat robusnosti i stabilnosti materijala, kao i potkrovlja. Kvalitetno izveden i izoliran parapetni zid jamči udobnost stanovanja i smanjene toplinske gubitke u stambenom potkrovlju. Dobro izvedena izolacija nudi potpunu ugodnost stanovanja dok krovni prozori nude dovoljnu količinu svjetla potrebnu za svakodnevno življenje.

Porotherm Profi

Višestruko nagrađivana, ova linija opeke rađena je preciznim brušenjem kontroliranim kompjutorskim procesom i od prirodnih materijala – gline, pijeska i piljevine što joj osigurava dugotrajnost i kvalitetu. A nakon uporabe se može 100 posto reciklirati. Upravo zato je odabir brojnih građevinara jer osigurava 50 posto bržu gradnju, 30 posto bolja toplinska svojstva i 90 posto manji utrošak morta.

potkrovlje.hr_wienerberger_porotherm_003

Porotherm Profi opeku karakterizira mehanička otpornost i toplinska zaštita. Naime, njezine zatvorene zračne šupljine omeđene su poroznim stjenkama od pečene gline čime se postigla iznimno toplinsko-izolacijska kvaliteta. Ovime se, osim dobivene toplinske izolacije, smanjuju i toplinski gubici čime se željena temperatura postiže u kraćem vremenu. Tako se unutarnji zrak brže zagrijava zimi, a ljeti hladi. Uz to, paropropusnost porozne glinene strukture omogućuje odgovarajući prolazak vodene pare kroz zid čime se sprječava efekt najlonske vrećice. Sve to osigurano je velikim brojem rupica jer duži tok zraka znači bolju izolaciju.

potkrovlje.hr_wienerberger_porotherm_004

IZO Profi

Ovu vrstu opeke karakterizira ispuna od kamene vune koja ima odlična zvučna i toplinska izolacijska svojstva, nije zapaljiva i iznimno je dugotrajna pa pri gradnji nije potrebno dodatno postavljati izolaciju. Porotherm IZO Profi opeka idealna je za izgradnju obiteljskih kuća, višestambenih zgrada i objekata budući da dolazi u širokom rasponu dimenzija.

potkrovlje.hr_wienerberger_porotherm_005

Zahvaljujući ispuni od kamene vune, osigurane su visoka toplinska zaštita i sposobnost akumulacije topline, zaštita od buke i njezinog utjecaja te zdrava klima unutarnjeg prostora tijekom cijele godine. Zbog svega toga savršena je za izgradnju energetski učinkovitih objekata, a također osigurava niske troškove održavanja.

Zbog načina izrade, IZO Profi sustav omogućuje monolitnu i učinkovitu gradnju koju karakteriziraju optimalno-fizikalna i građevinsko-biološka svojstva zbog čega predstavlja održivo rješenje za suvremenu gradnju. S druge strane, robusnost i stabilnost glinenih građevinskih materijala zahtijevaju malo održavanja pa su idealni za gradnju višekatnih stambenih i poslovnih zgrada.

potkrovlje.hr_wienerberger_porotherm_006

 

Share
No Comments

    Leave a Reply

    Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial