potkrovlje.hr_bozicni_ukrasi_001
Inspiracija

Božićni ukrasi s vašim potpisom

Sezona blagdana samo što nije počela i naša se potkrovlja polako počinju pretvarati u domove Djeda Božićnjaka. Kuglice, lampice i vjenčići popunjavaju svaki kutak našeg doma. No tvornički božićni ukrasi, ma koliko lijepi bili, najčešće nemaju karakter koji se postiže ukrasima koje ste napravili sami. Ručno izrađeni ukrasi imat će vaš potpis, ali i potpis svakoga od ukućana te će biti vjerni produžetak vašeg stila i karaktera. Stoga ovoga Božića zasučite rukave i zajedno sa svojim najmilijima izradite prava mala umjetnička djela koja će biti odličan povod zanimljivim pričama tijekom blagdanskih objeda.

Kako bismo vas inspirirali i potakli na proizvodnju rukotvorina, donosimo nekoliko prijedloga koji će se idealno uklopiti u vaše potkrovlje. Pustite mašti na volju i poigrajte se bojama, uzorcima i materijalima te unesite još živosti u dekoraciju koja će vas uveseljavati narednih nekoliko tjedana.

potkrovlje.hr_bozicni_ukrasi_002

Niske od kokica i sušenog voća jednostavno se pripremaju i za njih vam nije potrebno puno materijala. Dovoljne su pripremljene kokice, deblja igla i konac u nekoj od prigodnih boja. Za potrebe ovog projekta najbolje su kokice koje pripremate sami u loncu, s obzirom na to da one iz mikrovalne obiluju masnoćom i solju te mogu ostavljati mrlje po zidovima i namještaju. Iako će vašoj djeci ovaj ukras biti izrazito zanimljiv, bilo bi najbolje da ih pripremite sami. Kokice imaju čvrstu jezgru koju je ponekad teško probiti iglom, stoga je kod djece veća mogućnost ozljeda. Uključite ih tako da odaberu boju konca i vama dodaju kokice i sušeno voće koje ćete vi potom nizati. Jednom kada ste pripremili nisku, možete ju objesiti bilo gdje, od božićnog drvca pa do stropnih greda.

potkrovlje.hr_bozicni_ukrasi_003

Ukrase možete napraviti i od voća. Osim klasičnih sušenih koluta naranče i limuna, poigrati se možete i njihovom korom. Ogulite ih i pustite djeci da kalupima za medenjake utiskuju oblike u koru. Probušite rupicu na vrhu ukrasa kako biste ga kasnije mogli koncem ili vrpcom objesiti na drvce. Jednom kada su svi oblici izrezani, prekrijte ih papirom za pečenje i osušite peglom. Možete ih i poslagati na lim za pečenje i osušiti u pećnici, međutim postoji velika vjerojatnost da će se ukrasi savinuti. Kada ste ih osušili, kroz ukrase provucite konac ili vrpcu, a ako ste posebno kreativni možete ih upotpuniti i detaljima s glitter ljepilom.

potkrovlje.hr_bozicni_ukrasi_004

Svima onima koji su vješti u krojenju ili bi se htjeli u njemu okušati, zanimljivi će biti božićni ukrasi od tkanine. Odaberite omiljene boje i materijale i izrežite željene oblike. Potom ih zašijte širokim bodom te ih po želji napunite pamukom ili nekim drugim punjenjem kako bi dobili bolji oblik. Ne zaboravite na vrh ukrasa ušiti vrpcu kojom ćete ih objesiti na drvce ili na nisku od perlica kojom ćete okititi potkrovlje.

potkrovlje.hr_bozicni_ukrasi_005

Najzahtjevniji, ali i najzanimljiviji projekt svakako je priprema adventskog vijenca. Iako je on tipično okruglog oblika, zašto se ne biste ovog Božića odvažili i pripremili ga u pravokutnom obliku. Iskoristite podlogu za aranžmane u nježnoj boji i na nju zalijepite lučice u omiljenoj boji. Pridodajte im odrezane štapiće cimeta i dekorativno granje po izboru. A ako poželite malo boje, uključite sušene kolute agruma ili obojene češere. Neka ovih blagdana vaše potkrovlje uživa u ručno izrađenim ukrasima od prirodnih materijala.

Share
No Comments

    Leave a Reply

    Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial